Tilbage til kursusoversigten

Ledelsesakademi - modul 2

Kursusnummer 3150
Kursusdato 8. januar 2025 kl. 09:00 -> kl. 16:00
Kursussted Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C
Tilmeldingsfrist 2. december 2024
Point/CE-timer 6,5
Medlemspris 5.500,00 kr.
Tilmeld dig nu

Modul 2: Juridiske rammer, rekruttering og medarbejderudvikling

Udbytte
Dette modul giver dig som leder praktisk viden og værktøjer til at:

  • Forstå dine rettigheder og pligter: Få indsigt i de centrale juridiske og overenskomstmæssige aspekter ved ansættelse, sygdom og afskedigelse
  • Håndtere rekruttering: Lær metoder til effektiv rekruttering og hvordan du tackler de særlige udfordringer, tandklinikker står overfor
  • Integrere nye medarbejdere: Få strategier til at introducere og integrere nye medarbejdere på din klinik
  • Fremme motivation og engagement: Anvend modeller for motivation og belønning, som øger medarbejdernes commitment
  • Gennemføre medarbejdersamtaler: Brug forskellige typer samtaler (MUS, GRUS, motiverende samtaler og vanskelige samtaler) effektivt i praksis
  • Lede fagprofessionelle: Tilegn dig redskaber til at lede medarbejdere med specialiserede fagkompetencer

Praktisk Sparring
Du får mulighed for at bringe dine egne ledelsescases til diskussion og sparring.

Undervisningsmetode
Undervisningen veksler mellem korte teoretiske oplæg baseret på nyeste forskning, præsentation af konkrete modeller og værktøjer, samt praktisk anvendelse. Der lægges vægt på høj deltageraktivitet og diskussion.

Målgruppe
Tandlæger og andre, der er - eller ønsker at blive - ledere af en tandklinik.

Fagligt ansvarlig
Jens Astrup Madsen, ekstern lektor og ledelseskonsulent, CBS og www.astrupmadsen.dk

Undervisere
Undervisningen på modulerne vil blive gennemført af eksperter fra CBS, Tandlægeforeningen og eksterne konsulenter med erfaring fra tandlægebranchen. Derudover vil der i forløbet være 1-2 gæsteindlæg, hvor en klinikleder deler sin praktiske erfaring.

Varighed
Modul 2 består af én kursusdag den 8. januar 2025.

Om ledelsesakademiet generelt

Tandlægeforeningens Ledelsesakademi er skabt for at give ledere af tandklinikker en solid introduktion til ledelse samt de organisatoriske og klinikspecifikke udfordringer, der følger med lederrollen. Uddannelsen udstyrer deltagerne med praktiske ledelsesværktøjer, som kan implementeres direkte i deres daglige arbejde. Vores modulopbyggede forløb er udviklet med input fra tidligere deltagere, hvilket sikrer, at indholdet er både relevant og anvendeligt.

Vi anbefaler, at du deltager i alle moduler for at få den fulde sammenhæng og indsigt i ledelsesopgaven. Hvert modul kan dog også tages separat, afhængigt af dine behov og interesser.

Fem kursusmoduler i alt giver dig en skræddersyet tilgang til ledelse på tandklinikker
Kursusforløbet tilbyder en dybdegående forståelse af personlig lederskab og dets anvendelse til at motivere, opstille mål og lede effektivt. Vi introducerer ledelse som en disciplin, der fokuserer på at bygge stærke relationer og skabe værdi for klinikdriften. Forløbet er opbygget i moduler, hvor teori, praksis og konkrete redskaber kombineres for at give en helhedsforståelse af ledelse i tandklinikker.